AND, BEAN, BEANS, BIALA, BIALE, BIALY, BIEL, BREAD, BUFET, CAFETERIA, CANTEEN, CATERING, CHLEB, COLLECTIVE, CUTLERY, DOMOWE, DOSTAWA, DROB, DROBIOWA, DROBIOWY, FASOLA, FASOLKA, FASOLOWA, FASOLOWE, FASOLOWY, FAST-FOOD, FLATWARE, FOOD, FOODSERVICE, FORK, FOWL, FRANCUSKA, FRANCUSKI, FRANCUSKIE, FRANCUZ, FRENCH, FRIES, FRYTKI, GASTRONOMIA, GREEN, INSTITUTIONAL, JARZYNA, JARZYNOWA, JARZYNOWE, JARZYNOWY, JEDZENIE, KADR, KAFETERIA, KANTYNA, KATERING, KNIFE, KUCHNIA, LIFE, MEAT, MIESNA, MIESNE, MIESO, NACZYNIE, NARZEDZIE, NOZ, PHANIE, PLATE, PLYTA, POLOWA, PORCELANA, POULTRY, POZYWIENIE, PRZYBOR, PRZYRZAD, PTACTWO, REFECTORY, RESTAURACJA, RESTAURANT, SAUCE, SMAZONE, SOS, STILL, STOLOWA, STOLOWE., STOLOWKA, STOLOWY, SZTUCCE, TABLEWARE, TACA, TALERZ, UTENSIL, VEGETABLE, VEGETABLES, VOISIN, WARZYWA, WARZYWNA, WARZYWNE, WARZYWNY, WARZYWO, WCIAZ, WHITE, WIDELEC, WIDLY, WOZEK, ZASTAWA, ZIELEN, ZIELONA, ZIELONE, ZIELONY, ZIEMNIAKI, ZYCIE, ZYWNOSC, ZYWNOSCI,